Vi har lavet denne blog, fordi vi selv er vilde med heste og gerne vil dele vores passion med andre ryttere. Her er både erfarne ryttere og nybegyndere velkomne til at læse med, og alle kan få noget ud af det. Når man først har kastet sin kærlighed på de smukke, firbenede dyr, så vil man gerne tilbringe så megen tid sammen med dem som muligt. Det er nemmest i barne- og teenageårene, hvor man ikke har så mange andre forpligtelser, og så kan det blive tidsmæssigt vanskeligere at nå, når man bliver voksen, hvis man har fuldtidsjob, børn, og man glemmer at være nærværende og lave aktiviteter med familien. Men man bliver aldrig for gammel til at tage en ridetur i ny og næ, og heste og ridning bringer nærvær ind i dit liv igen.

Heste lever heldigvis overalt i Danmark, så hvis man gerne vil gå til ridning, er der mange muligheder for det. Nybegyndere kan med fordel læse vores guide om hestens pasning og pleje, og mere erfarne ryttere kan få noget ud af at læse nogle af de andre spændende artikler fra hesteverdenen her på bloggen.

Spændende og udbytterig viden

Vi satser på at skrive bredt om mange forskellige emner. Noget af det første, som er vigtigt at lære, er selvfølgelig pasning og pleje af hesten. Det er også vigtigt at vide noget om fodring – især hvis man har hesten opstaldet hjemme og selv har ansvaret for, at den får sine daglige madrationer. Man skal også vide noget om at rengøre udstyr som sadel og seletøj, udmugning af hesteboks m.m. Hvis hesten bliver syg, er det også godt at vide noget om de forskellige sygdomme.

Ryttere kan have forskellige formål med at gå til ridning eller have hest. Nogle er glade for at være motionsryttere, mens andre har ambitioner om at deltage i konkurrencer på forskellige niveauer. Hvis du selv skal ud og købe en hest, er det vigtigt, at du på forhånd er afklaret med, hvad du gerne vil bruge den til: hyggeridning eller noget mere ambitiøst?

Den gode kommunikation og samarbejdet mellem hest og rytter er forudsætningen for vellykket ridning. Uanset om du rider dressur eller spring, så er det et fælles projekt for dig og hesten. Du kan få mere viden om de forskellige ridediscipliner her. Er du konkurrencerytter, eller vil du gerne stille op til konkurrencer, når du bliver lidt mere erfaren, så finder du også information om konkurrenceridning her. Der vil løbende blive publiceret artikler herinde, og vi ønsker dig god fornøjelse med læsningen.