Aktiv rideferie for hele familien

Halvdelen af de danske familier, som skal holde hele eller en del af deres sommerferie i Danmark, foretrækker naturoplevelser, viser en dugfrisk undersøgelse fra Silkeborg Kommune, foretaget af Epinion.

Skal du og din familie også holde ferie i Danmark, så er der mange skønne naturoplevelser at vælge imellem. Hvis I kan lide heste og kan ride – eller er friske på at lære det – så er en rideferie for hele familien bestemt en sjov og fantastisk oplevelse.

Planlæg rideferie med egne heste

Har I jeres egne heste, vil det være nemt for jer at planlægge turen og lægge den rute, I ønsker at ride gennem det skønne danske sommerland. I har mulighed for at campere undervejs i naturen eller leje jer ind for natten på forskellige gårde eller Bed&Breakfast rundt omkring. En fælles rideferie vil ryste jer sammen som familie og give jer ekstra god tid til at nyde hinandens selskab. I kan tale og grine sammen undervejs og holde pauser, når I eller hestene trænger til et hvil. I kan lave mad udendørs i det fri og glæde jer over de lyse sommernætter. For i Danmark står solen jo meget tidligt op og går meget sent ned, så der er virkelig mulighed for at få noget ud af sommeren.

Leje af heste

Hvis I ikke har jeres egne heste, så er der mulighed for at leje heste og komme på en arrangeret rideferie overalt i landet. I kan søge online efter de steder, som tilbyder, at I kan leje heste og udstyr, og hvis I er uerfarne med hensyn til at ride, så kan I også få en erfaren rytter med til at guide jer på turen.

Oplev nye steder i Danmark

I kan også bruge rideferien til at opleve nye steder i Danmark, som I aldrig har set før. Har I egne heste, kan I køre dem i trailer fra f.eks. Sjælland til Jylland, eller omvendt, og så kan I parkere trailer og bil og tage på ridetur i et skønt område af Danmark, som I ellers ikke har set. Skal I leje hestene, så kan I selvfølgelig finde hesteudlejning i det område af Danmark, hvor I gerne vil holde jeres ferie. I vil komme hjem med mange nye spændende oplevelser.

Stress af i naturen

Naturen har den positive effekt på os mennesker, at den både er smuk at kigge på, og samtidig virker den afstressende at opholde sig i. I kan simpelthen ikke undgå at stresse af og få ladet batterierne op, når I rider på hesteryg i den danske natur. Danmark har både skov og marker, men er også rig på mange kyststrækninger, og her kan I ride langs vandet og se solen stå op eller gå ned. I kan også bade med hestene, hvis vandtemperaturerne er til det.

Hvor langt I rider hver dag afhænger selvfølgelig af, hvor rutinerede ryttere I er, og om der er mindre børn med på turen. Man må lave en rute, som passer til, at alle kan være med, så I alle får en positiv oplevelse ud af dem.